Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite na pse!

U Maksimiru osvanulo posebno upozorenje: Budite vrlo pažljivi narednih dana

Foto: Čitateljica
1/8
28.04.2024.
u 18:51

Ako nadolazeće tople, proljetne dane želite iskoristiti za boravak u prirodi, pazite što ili tko vam je iznad glave i, iako to pravilo vrijedi i inače, posebno brinite da je vaš pas na povodcu

U zagrebačkom Maksimiru ovih je dana između ulaza i prvog jezera postavljen neobičan znak. Udruga Priroda Grada Zagreba ogradila je dio parka trakom i obavijestila građane o posebnoj situaciji.

- Prolazite ispod kolonije sivih čaplji. Trenutno je sezona odgajanja mladih ptića i oni nerijetko padaju iz gnijezda. Molimo vas da pojačano nadzirete svoje pse i nikako ih ne puštate s uzice - ptići su vrlo ranjivi na tlu - upozorili su iz udruge. Na dnu plakata ostavili su i kontakt broj 091 233 0534 na koji se možete javiti ako pronađete ptića na tlu.

Na žalost, čitateljica koja nam je dojavila ovu priču pronašla je mrtvu sivu čapljicu u ograđenom području. Izgleda da se netko ipak nije držao pravila, jer se prema slikama čini da je ptića dohvatila neka životinja. Udruga je obavještena te će na teren izići sutra u okvirima radnog vremena.

Dakle, ako nadolazeće tople, proljetne dane želite iskoristiti za boravak u prirodi, pazite što ili tko vam je iznad glave i, iako to pravilo vrijedi i inače, posebno brinite da je vaš pas na povodcu.

VIDEO Boris je slijep, ali uz pomoć njuha može sve što i psi koji vide

Komentara 3

ME
MediciKM
09:21 29.04.2024.

Pa zar peseki ne bi trebali uvijek biti na lajni, osim kad su na psećim livadama? Eh, da ti komunalni redari rade svoj posao, Senf bi imao punu blagajnu...

GN
gnoj
19:13 28.04.2024.

Sive čaplje su bitne a to što napadaju djecu nikome ništa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije