Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zadovoljavaju samo apetit

Hrana kao afrodizijak: Ove namirnice mogu povećati seksualni nagon!

Shutterstock
28.04.2024.
u 18:16

Afrodizijaci mogu djelovati na dva načina. Ima onih koji stvaraju seksualnu želju tako da djeluju na um, a ima i onih koji stvaraju želju šaljući impulse u pojedine dijelove tijela

Ponekad je potrebno malo više poticaja za upale svijeće i pjesme Marvina Gayea za poticanje seksualnih želja. Jedete li zdravo, to ćete primijetiti na svom izgledu i raspoloženju. Isto tako, određene namirnice mogu utjecati na povećanje seksualnih želja, piše Healthline.

Kava: Stručnjaci preporučuju konzumaciju kave koja može muškarcima biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju tjeskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti traga na muškoj psihi, te su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kava može pomoći ublažiti tenzije, raspršiti stres i dopustiti “koncentriranje na posao”.

VEZANI ČLANCI:

Avokado: Ova super namirnica je bogata vitaminom E koji je također poznat antioksidant te vitamin B6, koji će spriječiti razvoj bolesti srca te omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji. Odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi: Bademi sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E potiče cirkulaciju. Cink je mineral koji potiče otpuštanje muškog spolnog hormona i jača libido.

Sjemenke sezama: Spomenuli smo da je cink dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su sjemenke sezama sasvim dobra zamjena.

Banana: Omiljeno žuto voće sadrži bromelain, enzim koji pospješuje muški libido. Banane također mogu pomoći onima koji ne pucaju na “duge staze” jer kalij i roboflavin povećavaju razinu energije i izdržljivosti. 

Istraživanje pokazalo: Evo kako vaš tip osobnosti utječe na to koliko se seksate!

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
00:20 29.04.2024.

Zaboravili vasi strucnjaci poslovicni "afrodizijak" ostrige! Sirove ili priredene na nekoliko nacina ostrige su navodno vrlo potentne. Ja ne bih znao koliko je istine u tome jer jos nisam dosao do zivotne faze kada bih posegnuo za terapijom Ernest Hemingwey-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije