navigacija
Rapsodija raspoloženja

Kako s malo osušenog bilja u dom unijeti mirise koje obožavamo

Napravite sami svoj mirisni potpourri i u svaki kutak doma unesite svoje omiljene mirise, riješite se insekata i razveselite stol ili policu

Foto: Thinkstock

Priprema šarenog cvjetnog mirisnoga miksa jednostavna je i omogućava poseban ugođaj u domu, a ujedno je i lijepi ukras na stolu ili polici ili savršeni jastučić za ladice i ormare...

U trgovinama su dostupne gotove mješavine s korama drveća, latica i lišća, ali ako vam se sviđa skupljati cvijeće, pripremite se i posao obavite u nekoliko koraka.

Grančice lavande, ružini pupoljci ili borove pinete odlična su baza u koju možete dodati osušene i na trakice narezane korice citrusa.

U svaki cvjetni ili zeleni potpourri može se nakapati omiljeno eterično ulje nerolija, slatke naranče, mirte, ylang ylanga, tamjana ili lavande. To su mirisi koji opuštaju. 

Borovica, metvica, limun, ružmarin, bergamot, eukaliptus ili grejp malo su jači mirisi i stvaraju pozitivnu atmosferu. Štapići cimeta štapići ili anis držat će podalje insekte i moljce.

Od naranče ili klinčića možete napraviti i mirisne ukrase. Citruse narezane na kriške osušite na suncu ili u pećnici pa ih zajedno s rižom i sodom može staviti u platnene vrećice i strateški posložiti po ormarima.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (1 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija